Sea Apartments/Bedehuset

En gang for nesten 100 år siden talte svovelpredikanten Ole Hallesby i dette huset. Siden 1911 har Ekkerøy-væringene gått i flokk og følge til sitt eneste gudshus i en tøff østavindskuling – alt for å høre Guds ord og treffe kjentfolk. Her inne fikk de en kjærkommen pause fra et strevsomt liv.

Også i dag gir det tidligere bedehuset i regi av Ekkerøy Feriehus folk muligheten for et avbrekk fra et strevsomt liv. Vi strever ikke lenger med torva, i høyonna eller i fjøsen, men med balansen mellom jobb, fritid og familie. Mange er i hamsterhjulet og springer rundt. Vi har lagt forholdene til rette for at folk skal gå ut av det hjulet og lande.Og bedehuset er en god plass å starte. Der det står var det for 200 år siden hav og store skip seilte forbi. Jorderosjon har gjort at indremisjonsfolket på Ekkerøy i 1911 kunne reise sitt lille gudshus.

Noen sier at å bo på bedehuset er som å være i Noas ark. Du er midt mellom to hav – et i øst og et i vest, og du har utsikt fra de to leilighetene begge veier. Bedehuset på Valen er utmerket for å følge fuglenes kryssing av landtunga. Et av høydepunktene er å sovne til lyden av bølger som slår mot øststranda fra en av de to leilighetene som i dag utgjør bedehuset.

Leilighetene har gode fasiliteter med to soverom og fire sengeplasser på to plan. Flislagte bad, kjøkken og stue med 60-talls-stil. Femti meter fra havet står den finske vedfyrte saunaen som kan gi deg en opplevelse du vil huske.

Se denne videoen der vår flotte sauna blir testet:

Sea Apartment (former Chapel House) Antall sengerSoveromEkstra sovesofaStørrelseEtg.
Flat A42Nei662
Flat B42Nei662
Pris fra

3400,- (to netter)