Om Ekkerøy Feriehus

Ekkerøy Feriehus, etablert i 2001, drives av Ingjerd Tjelle sammen med mannen Trond Magne Henriksen. Feriehuset er først og fremst Ingjerds hjertebarn, født ut av inspirasjon fra kvinnene på Hermetikken, nysgjerrighet i møte med andre og en lidenskap for formidling. Tanken var å lage en kombinasjon av reiseliv og formidling – den perfekte match!

Formidling har alltid vært en essensiell del av Ingjerds liv og arbeid, som tidligere journalist og flere tiår i arbeid som forfatter og formidler. I sitt arbeid har hun fokusert spesielt på å belyse historier som ikke har kommet frem i lyset enda. Hun brenner for å fortelle historier fra fortiden, spesielt fra Finnmark, og har skrevet flere bøker om internatbarn, barnehjemsbarn, heksedoktorer, sterke krefter og andre historier om det levde liv i vårt nordligste fylke.

Nysgjerrigheten på ulike mennesker går som en rød tråd gjennom Ingjerds arbeid. Mens hun søker historier fra fortidas mennesker i bøkene, er det nysgjerrigheten på nåtidens mennesker som inspirerte henne til å begynne med reiseliv. Det å møte mennesker fra hele verden, utveksle erfaringer og lære om deres hverdag, er det største privilegiet ved å jobbe med reiseliv.

Reiselivet er også en arena hvor en får mulighet til å hjelpe andre mennesker, om det er å gi dem gode opplevelser, kunnskap eller innsikt i en ny levemåte. Ved Ekkerøy Feriehus får gjestene mulighet til å oppleve arktisk natur og stillhet på sitt beste.

Velkommen tilEkkerøy!