Opplev magiske Ekkerøy

Over en 40-års periode på 1600-tallet ble 14 kvinner fra Ekkerøy brent på bål med myndighetenes velsignelse. Kvinnene hjalp til når folk eller dyr var syke, men ble dømt for trolldom når fisket sviktet og båter gikk ned.

Helga 8-10 oktober kan du delta på vårt konsept Finn din ro.

Pakken er satt sammen for å skape de beste forutsetningene for at du skal finne roen. Du får overnatte i enkelt- eller dobb.rom i leilighet eller hus med selvhushold, hvor du kan styre tiden og lage mat selv. Hvor enn du ser finner du spektakulær natur og som en del av pakken får du både turtips til steder hvor du kan finne roen og magien på Ekkerøy. 

Pakken inkluderer også en spesiallaget lokalprodusert olje, en digital fil med Varanger-meditasjon og, ikke minst, en felles yogaøkt på lørdagen med enkel yoga/avspenning.

Dette er den perfekte opplevelsen for deg som trenger å slappe av, enten du reiser alene, med en venninne eller venninnegjengen.

Døgnpris per person: 750,-  (primært dobb.rom/minimum 2 netter)

Utenom «Finn-din-ro»-pakken inkluderer prisen sengeklær, håndklær, fri bruk av vedfyrt sauna.

Send oss epost (innen 4. oktober) om du vil melde deg på:

post@ekkeroy.net

Eller book direkte igjennom vår bookingtjeneste.

Kvinnene på Ekkerøy samlet urter i naturen som de kokte sammen og gav de til de syke. Trolig drev de kun med hvit magi, men ble beskyldt for svart magi. De fleste var gift, og nesten alle utenom samiske Guri, var norske kvinner. Det finnes ikke direkte spor etter kvinnene på halvøya, men midt i bygda – «Været» – har man funnet spor etter brønner fra senmiddelalderen. Den gamle skolen (lys murbygning) ligger i «Været» om du kunne tenke deg å oppsøke området kvinnene høyst trolig bodde i.

Jord, hav og måne er fortsatt tre sentrale naturelementer som noen av dagens trollkvinner og menn bruker for å hjelpe folk med plager eller sykdommer. Ja for de finnes fortsatt. Har man hudsykdommer skal man gå til nærmeste elveløp eller fjære og finne tre steiner under vann som man stryker over sårstedet, for så å legge stenene tilbake. Kanskje skulle du teste det ut i «Lykkesteinsfjæra» som ligger rett øst for de store fiskehjellene nært fuglefjellet på Ekkerøy?

Tanken bak ritualet er at det som jorda har gitt deg, skal den ta tilbake. Oppi alt dette er månens kraft viktig – behandlingen skulle helst skje når det var fullmåne.

Har du ikke tro på våte steiners helbredelse kan du i stedet finne deg en lykkestein. Fra gammelt av het at en stein med en gjennomgående linje tvers gjennom steinen, kunne bringe lykke. Eller kanskje finner du deg bare en stein som er god å holde i. Det går bra det og.

Velkommen tilEkkerøy!